tiistai 3. maaliskuuta 2015

Poreallasasiaa!

Mietimme pitkään mieheni kanssa, ostaisimmeko porealtaan vaiko paljun. Lopulta ratkaisu oli kuitenkin suhteellisen helppo: mieheni kysyi minulta, montako kertaa olisin valmis lämmitämään itsekseni paljun. Lämmitys tarkoittaisi noin 2,5-4 tunnin lämmitysurakkaa. Hetkeäkään miettimättä vastasin, että en kertaakaan. Niinpä päädyimme yksinkertaisesti käytännöllisyyden vuoksi valitsemaan porealtaan: porealtaaseen voi pulahtaa aina, kun siltä tuntuu. Näin vauvaperheen arjessa on todella hankala arvioida, onko poika esim. nukkumassa juuri tiettynä kellonaikana. Niimpä altaaseen voi pulahtaa nopeasti silloin, kun hetki on sopiva - ilman usean tunnin ennakkosuunnittelua! Porealtaassa iso plussa on myös se, ettei vettä tarvitse vaihtaa joka käyttökerran jälkeen. Vettä tarvitsee vaihtaa vain muutaman kerran vuodessa, mikäli allasta huoltaa oikein. Paljussa vesi sen sijaan tarvitsisi vaihtaa joka käyttökerran jälkeen. Poreallas ei lisäksi vaadi lämmitykseen polttopuuta, vaan kasvattaa sen sijaan maltillisesti sähkölaskua. Tämä on myös iso plussa, kun polttopuiden teko ja varastointi eivät entisestään lisäänny.

Viime lauantain poreallaskauppojen jälkeen mielessä onkin nyt siis pyörinyt käytännön kysymykset: mihin allas sijoitetaan, upotetaanko se vai ei, laitetaanko altaan ympärille valaistusta jne. Ostimme Saunaspan Maija-porealtaan Kodin Terrasta ja sovimme, että allas toimitetaan meille keväällä, kunhan routa on sulanut ja saamme tehtyä pohjat porealtaalle. Nyt ennen kevättä pitäisi siis löytää ratkaisu siihen, mihin kohtaan ja miten allas sijoitetaan. Tässä siis aiheeseen liittyen vähän poreallassuunnittelua :)


Tässä porealtaan sijoittelussa pidän harmonisesta värimaailmasta. Kuva miellyttää sikälikin, että värisävyt ovat suunnilleen samat kuin meidän nykyisellä terassillamme. Meillä on myös terassilla kulmasohva sekä vastaava, mutta valkoinen, korituoli. Myös valaistus on toteutettu samaan tapaan kuin meidän talossamme. Koska porealtaassa itsessään on valaistus, ei tässä ratkaisussa ole tuotu altaan ympärille valaistusta. Allas sen sijaan on tuotu sellaisenaan terassille ja altaaseen on tehty portaat.

Kuva täältä.

Tässä kuvassa pidän kuvan tunnelmasta. Valaistuksen suhteen on luotettu altaan omaan valaistukseen ja lisävalaitusta on tuotu tunnelmallisilla lyhdyillä. Allas on myös upotettu terassiin.

Kuva täältä.

Tässä kuvassa pidän värimaailman harmonisuudesta. Silmää miellyttää myös tuo tulisija keskellä terassia. Tässä altaan sijoittelu on toteuttettu  myös niin, että allasta ei ole upotettu, vaan altaan ympärille on rakennettu portaat. Näin toteuttettuna allas on kuitenkin mielestäni aika massiivinen.

Kuva täältä.

Tässä allas on osittain upotettu terassiin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämäkin on mielestäni toimiva ratkaisu. Ei valoja, ei mitään turhia koristeita ;)

Kuva täältä.

Myös tässä ratkaisussa on luotettu altaan vetovoimaan sellaisenaan. Allas on sijoitettu upottamalla se kokonaan terassiin.

Kuva täältä.

Tässä on myös osittain upotettu allas. Terassia kiertää myös kaide, kuten meilläkin. Myöskään tässä ratkaisussa ei ole tuotu turhaa krumeluuria altaan ympärille.

Kuva täältä.



Ah, tämän kuvan valitsin kuvaamaan porealtaan monikäyttöisyyttä: poreallas toimii kelillä kuin kelillä lämpöeristysten takia. Siis myös pakkaskeleillä, mikä on tärkeä kriteeri näin Suomen keliolosuhteisiin, jotta allasta voidaan käyttää ympärivuoden.


Kuva täältä.


Näitä suunnittelukuvia kun katsoo, niin ei voi kuin toivoa, että olisipa jo kevät !! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti