lauantai 12. syyskuuta 2015

Illallinen kahdelle

Pitkästä aikaa tein meille kahden ruokalajin illallisen. Minulla on ollut tapana viikonloppuisin kokata meille paremmin, mutta nyt kesäaikaan kokkailuun on tullut taukoa. Ollaan syöty jotakin helppoa tai grillattu ja siksi gourmee ruoat ovat jääneet sivummalle. 

Tänään nautiskeltiin alkupalaksi jokiravunpyrstöjä ja pääruoaksi siikaa. Ruoan kanssa nautittiin Blue Nun viiniä, joka on lempparini. 

Alkupalana siis jokiravut sinihomejuustolla. Ensin kuullotetaan valkosipuli voissa ja lisätään ravut sekä tilkka viiniä. Annetaan hautua, kunnes viini on haihtunut. Sillä välin valmistetaan sinihomejuusto-voi seos, joka maustetaan mustapippurilla, persiljalla ja sitruunamehulla. Uuninkestävät astiat täytetään ravuilla ja laitetaan juusto-voi seos päälle. Kuorruttetaan hetki 200 asteessa ja nautitaan leivän kera. 


Pääruoaksi valmistin siikaa ja sivussa tarjosin salaattia. Salaattiin frisee salaattia, kirsikkatomaattia, viinirypäleitä, fetaa, kurkkua ja ceasar kastiketta. Siikafileet paistoin pannulla ja maustin suolalla sekä valkopippurilla. Jälkiruoaksi olisi ollut tarjolla kesäkurpitsakakkua (ah, niin taivaallista!), mutta masut olivat jo pinkeinä ;) 



Mukavaa lauantai-illan jatkoa! Täällä nautitaan hetken hiljaisuudesta, kun isi on nukuttamassa poikaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti