maanantai 6. huhtikuuta 2015

Vieraita tulossa - ei mitään tarjottavaa?!

Minulla on yleensä pakkanen pullollaan sekä suolaista että makeaa tarjottavaa vierasvarana. Välillä tuntuu, että samat jutut kuitenkin tökkii. Tänään löysin ihanan uusen reseptin, nimittäin pizzapannarin ohjeen! Tuo helposti valmistuva herkku on siitä käyttäjäystävällinen, että se on "evribadiruoka" eli sekaan voi heittää kaikkea mitä kaapista sattuu löytymään. Suolainen herkku valmistuu nopeasti ja ainekset löytyvät aina kaapista. Tämän voi tehdä kasvisversiona tai tarjota esimerkiksi kanan tai kinkun höystämänä. Nams! 


Pizzapannarista tulee uusi suosikkini! Pannaritaikina valmistuu siis näin:

6 munaa
6 dl maitoa
1 tl suolaa
2 dl jauhoja
Korppujauhoja kumoamisvaiheessa

Ainekset siis vain kulhossa sekaisin ja 225 asteiseen uuniin paistumaan leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä. Paistoaika on noin 25 minuuttia. 

Kun pannari on uunissa, ehtii hyvin valmistaa täytteen. Omaani laitoin tänään seuraavat täytteet, mutta täytteitä voi vaihdella sen mukaan, mitä kaapista löytyy!

1 iso valkosipulin kynsi
1 sipuli
1/2 keltaista paprikaa
1/2 vihreää paprikaa
N 100g tuorejuustoa (laitoin pippuri sekä ruohosipulituorejuustoja)
N 150g tomaattimurskaa
N 200g kinkkupaloja pakkasesta
Mustapippuria & oreganoa mausteeksi
Paistamiseen öljyä

Eli sipulit kuullotetaan pannulla. Lisätään hienonnetut paprikat ja annetaan kasvisten pehmentyä n 10min. Lisätään kinkku, tomaattimurska ja mausteet. Lopuksi lisätään tuorejuusto ja annetaan jäähtyä (huom juusto ei saa kiehahtaa, muuten se helposti juoksettuu!). Täytteeseen sopisi hyvin myös suolakurkku, mutta tällä kertaa jäi laittamatta. :/

Pannari kumotaan korppujauhotetulle leivinpaperille ja täyte levitetään päälle. Kääritään rullalle ja tarjoillaan vieraille! Nams :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti