keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Soseita vauvalle

Meillä pieni mies on popsinut soseita vajaa 4kk. Vielä ei mene kovinkaan karkearakenteiset, mutta pikkuhiljaa myös "kököt" alkavat mennä alas. Tänään tein taas poitsulle ison satsin ruokia pakkaseen. Tällä kertaa jätin soseisiin vähän karkeutta, katsotaan uppoavatko ne sellaisenaan vai joutuuko vielä haarukalla pienimään. Viimeksi täytyi pieniä, kun sellainen sihtikurkku tuo meidän pikkumies on :)






Teen meillä kasvis- ja liharuoat itse ja suosin pojan ruokavaliossa tuoreita marjoja ja hedelmiä. Pääosan marjoista ja hedelmistä poika saa kuitenkin teollisina valmisteina. Mikään purkkiruoan vastainen en ole, en vaan suosi omassakaan ruokavaliossani eineksiä juurikaan. 

Tänään pakkaseen laitoin seuraavia soseina ja erilaisina yhdistelminä:
-maissi
-tuoreet herneet (kuivattujahan ei suositella ja nämäkin herneet laitoin ainoastaan makuannoksina niiden huonon sulavuudwn takia)
-kukkakaali
-parsakaali
-porkkana
-bataatti
-kesäkurpitsa
-peruna. 

Noiden lisäksi poika saa myös silloin tällöin avokadoa ja kurkkua sellaisenaan. Lihoista ollaan maisteltu naudan jauhelihaa sekä lohta. Tänään kokeillaan nautaa pieninä paloina ja loppuviikosta sitten kanaa. 




Kun ruoat tekee itse, tarvitaan paljon säilytystilaa ja jonkin verran jääpalarasioita. Jääpalarasioiden tyhjentymistä kokonaanhan ei tarvitse odotella, vaan jäätyneet palaset voi siirtää muovipussiin ja ottaa rasian jo uudelleen käyttöön. Palat säilyttävät hyvin muotonsa pussissakin, tietysti vähän raaka-aineistakin riippuen. Tämä vinkiksi muillekin soseentekijöille, itsellä ainakin helpotti huomattavasti soseiden tekoa, kun tuon niksin äkkäsin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti