sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Täydellinen lihapata

Tässäpä resepti kiireettömään viikonloppuun! Resepti on omani ja mukailtu useista lihapataresepteistä, joita selailin. Törkeän hyvää, helppoa mutta aikaa vievää tosin! Ei missään nimessä arkiruoka, vaan kiireettömien viikonloppujen perinteinen must ruoka! Bon apetit!



N kilo naudan sisäpaistia
2 sipulia 
1prk tomaattimurskaa mausteena valkosipuli
1prk pippurikermaa 
Loraus tavan kermaa, jos löytyy
Suolaa & pippuria
Voita paistamiseen

Leikkaa paisti suht isoiksi kuutioiksi ja kuullota kuutiot osissa pannulla. Laita pataan odottamaan, että kaikki kypsennetty. Älä kypsennä likaa, ainoastaan sen verran, että pinta saa kauniin ruskena värin. Siivilöi paistiliemi talteen ja kaada lihojen päälle. Lisää 4-5dl vettä sekä tomaattimurska ja kaita pata hautumaan miedolle lämmölle. Kuulota sipulit ja lisää pataan. Anna padan hautua kannen alla 1,5-2h. Lisää lopuksi kerma ja huolehdi, että lihapata lämpenee tarpeeksi kerman lisäämisen jälkeen. 



Meillä tätä herkkua syötiin viikonlopun aikaan kahteen tapaan; kermaperunoiden sekä riisin kanssa. Loistavaa molempien kanssa! Myös perunamuusi sopisi tämän ruoan kaveriksi! 

Leppoisaa sunnuntaita! Me lähdetään kohta vaarilaan ja piipahdetaan muös eräässä asuntonäytössä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti